Hibiscus
Malvaceae
ختمی چینی با نام علمی Hibiscus rosa-sinensis درختچه ای همیشه سبزمی باشد به فرم های منشعب یا گسترده وجود داشته و ارتفاع آن 4 تا 9 متر میباشد. ختمی درختی با نام علمی Hibiscus syriacus و ارتفاع آن 1-3 متر با شاخه های نسبتا صاف كه به سرما مقاوم است گونه دیگری از این جنس می باشد. ختمی درختی، درختچه ای خزان دار بوده از گونه های ختمی به عنوان نقطه تاكید، بسترهای میانی، حاشیه كاری ها، گیاه گلدانی ، پوشاندن، ایجاد دیوار در محوطه های كنار دریا، پارك های جنگلی و مناطق استوایی استفاده می شود. این درخت و یا درختچه در جنوب كشور برای تزئین باغ ها كشت می شود و گاهی نیز به عنوان پرچین به كار می رود.
آفات مكنده
نام فارسی: شته سبز پنبه
نام لاتین: Aphis gossypii
Homoptera/Aphididae : نام راسته و خانواده
میزبانها: بسیار پلیفاژ و از بین گیاهان زینتی ختمی و احتمالاً برخی گیاهان زینتی دیگر
شكل شناسی: شته ماده بكرزا تخممرغی شكل و درشت میباشد. شاخك 6 مفصلی بوده و مفاصل اول و آخر تیره تر از سایر مفاصل است.
زیست شناسی: این شته به صورت پارتنوژنز تولیدمثل میكند و در سال ممكن است تا 20 نسل ایجاد نماید. این آفت زمستان را به صورت ماده بیبال به سر میبرد.
نام فارسی: شته سبز هلو
نام لاتین: Myzus persicae
Homoptera/Aphididae : نام راسته و خانواده
میزبانها: بسیار پلیفاژ و از بین گیاهان زینتی ختمی درختی
مناطق انتشار: تمام مناطق كشور
زیست شناسی: این شته كه یكی از ناقلین مهم ویروسهای گیاهی است. در بهار شته های مؤسس زنده زا و بیبال از تخمهای زمستانه ظاهر میشوند. در اوایل تابستان ماده های زنده زا و بالدار از روی درختان به میزبانهای ثانویه مهاجرت نموده و در آنجا نسلهای بادار و بیبال هر دو مشاهده میشوند. در پاییز مجدداً نسلهای بالدار ظاهر شده و به طرف میزبان اصلی خود برگشته و پس ازظهور افراد جنسی حشرات ماده تخمریزی میكنند.
سپردار بنفش زیتون
رجوع شود به بخش آفات زیتون
شپشك آردآلود ساحلی
رجوع شود به بخش آفات بید
شپشك سیاه زیتون
رجوع شود به بخش آفات زیتون
كنه ها
كنه دولكه ای عمومی
رجوع شود به بخش آفات نارون