نام فارسی: گل شراب
نام انگلیسی:Sweetshrub
نام علمی: Calycanthus Occidentalis
خانواده: Calycanthaceae
نوع: درختچه خزان دار
اندازه (متر): 3 ارتفاع * 3 گستردگی
فرم: گرد
بافت: متوسط تا خشن
رنگ برگها: سبز
فصل گلدهی: اوایل تابستان
کاربرد در محوطه سازی ها: زمینه، گیاه حاشیه ای، تاکیدی، لابلای درختان
رنگ گلها: سرخ جگری
سرعت رشد: کند
نیاز به آبیاری: متوسط
مقاومت به سرما: بالا
نیاز های نوری: آفتابی
توضیحات در مورد گیاه:
این درختچه بومی آمریکای شمالی از ویرجینیا تا فلوریدا است و گلهای آن متشکل از کاسبرگ های رنگی و تزیینی و مشابه گلبرگ است. گل ها معطر و بویی شبیه توت فرنگی یا موز دارند و در اواخر بها تا اواسط تابستان بر روی بوته ها ظاهر میشوند. با اینکه به اکثر خاکها مقاوم است ولی رشد مناسب خود را در خاکهای لومی عمیق مرطوب و با زهکشی خوب نشان میدهد. گیاهی است مقاوم به آفات و بیماریها ولی نیازمند تغذیه خوب است.
هرس آن باید به صورتی انجام گیرد که تولید شاخه های جدید تحریک گردد. به همین خاطر در اوایل بهار قبل از شروع رشد جدید برخی شاخه های با رشد نامناسب باید حذف گردند و برخی شاخه ها نیز تا بالای 3 جوانه هرس گردند. ازدیاد آن از طریق انواع قلمه (نرم، نیمه خشبی و خشبی) امکانپذیر است.
از این گیاه در لابلای سایر درختان استفاده میشود.و همچنین به عنوان درختچه ای در پای دیوارساختمانها جهت ایجاد تناسب با سایر گیاهان کاشته می شود. درخت شراب به عنوان تک گیاه یا در حالت ترکیب با سایر گیاهان در محوطه سازی و طراحی منظر به کار می رود.
روش های تکثیر و ازدیاد گل شراب:
زمانی که نهنج گل در حال تغییر رنگ از سبز به قهوه ای است بهترین زمان برای جمع آوری بذرها است. در این مرحله بعد از جمع آوری بلافاصله کاشته می شوند. بذر هایی که دیرهنگام جمع آوری می شوند نیازمند تیمار سرمایی سه ماهه خواهند بود. قلمه های نیمه خشبی تابستانه با اکسین 2000 تا 3000 ppm ریشه دار میشوند.