معرفی گل آپارتمانی کروتون قطره طلا
نامهای متداول: کروتون آکوبایی، کروتن قطره طلا، آکوبای رشته ای
نام انگلیسی:Codiaeum variegatum Gold Finger
نام علمی: Codiaeum
خانواده: Garryaceae
رنگ گل: ارغوانی رنگ
شکل گل: گل ها 8-4 میلیمتر قطر دارند و چهار عدد دارند و 30-10 عدد از آن ها در گل آذین شکوفا می شوند.
میوه: قرمز رنگ
اندازه حد اکثر: 1.5 متر
فصل گلدهی : پاییز
برگ: برگ های پهن خالدار و همیشه سبز است.
خاستگاه و موطن گیاه: ژاپن و چین
توضیحات در مورد گیاه و شرایط نگهداری آن:
این گیاه بومی دشت های مرطوب، نواحی نزدیک به رودخانه ها و یا مناطق سایه دار و صخره ای ژاپن و چین است. در خاک های جنگلی غنی و مرطوب و در محیط هایی چون جنگل های انبوه، بیشه ها و نزدیک نهرها و مناطق مرطوب و سایه دار به خوبی رشد میکند. ارتفاع آن به 1.5متر و برگ هایش به طول 10-5 سانتیمتر و پهنایی بین 5-2 سانتیمتر می رسد. برخی از انواع آن دارای برگ های دندانه دار هستند. این گیاه نر و ماده دارد. نرهای آن گل های نر می دهد و گیاهی که ماده است گل های ماده بر روی آن شکوفا می شود. گل ها 8-4 میلیمتر قطر دارند و چهار عدد گلبرگ ارغوانی رنگ دارند و 30-10 عدد از آن ها در گل آذین شکوفا می شوند. کاشت گیاه ماده و نر در کنار هم باعث تولید میوه هایی به رنگ قرمز و قطر یک سانتی متر در فصل پاییز می شود.
خاک مناسب:
خاک های جنگلی غنی و مرطوب. خاک گلدان ها از یک پیمانه خاک رس، یک پیمانه پیت ماس و یا خاک برگ و یک دوم پیمانه ماسه ی شکسته ترکیب شده باشد. لازم است به هر سطل ۴ لیتری از این ترکیب دو قاشق چایخوری کود کامل شیمیایی هم اضافه کنید.
روشهای ازدیاد و تکثیر:
برای تکثیر با تهیه قلمه هایی به طول 20-15 سانتیمتر از انتهای شاخه های جوان در بهار یا تابستان و کاشت آن در مخلوطی سبک، به راحتی می توان این گیاه را تکثیر کرد. با استفاده از بذر گیاه که 24ساعت خیس خورده باشد نیز میتوان آکوبا را تکثیر کرد و همچنین با خابانیدن آن که 12 ماه زمان می برد، می توان این کار را انجام داد.
نیاز های نوری:
نیاز کمی به نور دارد و در سایه مقاوم است.
کود دهی:
از کود دادن به آکوبای تازه کاشته شده تا 6 ماه خودداری کنید و به گیاهان جان گرفته سه چهار ماه یکبار کود بدهید و همچنین تعویض گلدان .
هرس:
هرس شاخه های اضافی دراواخر زمستان و ابتدای بهار صورت می گیرد. برای اینکه گیاه بصورت بوته ای رشد کند باید ساقه ها را سرزنی کرد تا رشد شاخه های جانبی تحریک شود.
آبیاری:
برای آبیاری ، خاک مرطوب باشد کفایت می کند و نسبتا به خشکی مقاوم است اما برای رشد بهتر نباید به آن خشکی داد.
آفات و بیماریها و عوارض:
آفت این گیاه در آپارتمان کنه ها هستند که ریزش برگ و قهوه ای شدن برگ ها رو به همراه دارد. پوسیدگی ریشه حاصل از غرقاب ماندن خاک است. شته، پوسیدگی طوقه، سوختگی جنوبی و نماتدها از جمله آفت های این گیاه است.
حواستون باشه این گیاه سمی هست و خورده نشه!
شرایط محیطی:
آکوبا درختچه ایی زیبا با برگ های پهن خالدار و همیشه سبز است که نیاز کمی به نور دارد و در سایه مقاوم است. تابش نور مستقیم آفتاب بخصوص در طی روزهای گرم تابستان و یا عصر هنگام در فصل زمستان موجب سوختن و سیاه شدن برگ ها می شود و برگ های جوان به این مسئله حساس تر هستند. پس مناسب مکان های گرم و پر نور نیست و از غرقابی کردنش خوداری کنید! آکوبا در بازه دمایی 18-7 درجه سانتیگراد به خوبی رشد می کند و به راحتی تا منفی 15 درجه سانتیگراد را هم تحمل می کند. حتی برخی از این گیاهان تا منفی 23 درجه را هم تحمل می کنند.